Škotska

Škotska (geltsko Alba) je ena od štirih držav, ki sestavljajo Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Z 78.790 km2 zavzema severno tretjino Britanskega otočja. A Škotska ni samo del celinskega Kraljestva, je tudi množica otokov, ki so posejani okoli celine. Vsega skupaj jih je okoli 800, od tega jih je 130 naseljenih, s svojimi tradicijami in dialekti. Škotska je dežela zelenih hribovitih pobočij, ovc ter kakovostne volne, svetovno znanih vrst viskija in predvsem pravljičnih gradov, kjer še vedno živijo škotski lordi, nekaj mesecev v letu pa vrata svojih gradov odpro tudi obiskovalcem.

Preberi več o Škotski

Je najredkeje poseljeni del Kraljestva, saj na 32 % skupne površine živi le 9 % prebivalcev. Škotska je dežela, ki jo definirajo njeni ljudje. Večina obiskovalcev je presenečena, kako prijazni so Škoti. Glavno mesto je Edinburg, medtem ko je največje mesto Glasgow.

Dežela viskija, dud in kiltov vabi, da spoznamo njeno pogumno preteklost ter se na poti med srednjeveškimi mesti in romantičnimi jezeri naučimo škotskih pesmi. Ne pričakujte povprečne lepote, osupnili boste, kako bo dežela s svojo skrivnostno lepoto presegla vaša pričakovanja!

Wiki Škotska

Ponudba

  • All
  • Individualna potovanja
  • potovanje
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.