Skandinavija

Skandinavija, zgodovinsko in kulturno območje v Severni Evropi, ki s skupno etnično in kulturno germansko dediščino povezuje tri kraljevine: Dansko, Norveško in Švedsko. Dežela bojevitih in osvajalskih Vikingov vas bo očarala s svojimi preprostimi in skromnimi ljudmi, s svojo kulturo in skrivnostno mitologijo, predvsem pa s pristno in neokrnjeno naravo.

Preberi več o Skandinaviji

Poletje, ko se razcveti narava in zažarijo male prijazne vasice v svojih rdeče-belih odtenkih, je eden najlepših letnih časov za obisk Skandinavije. Dih vam bodo vzele pravljične kulise in čarobna ustvarjalnost matere Narave, ki jih boste srečevali ob poti … prostrani gozdovi, črede severnih jelenov, mogočni in globoki fjordi, slapovi in ledeniška jezera, prekrasna obala z idiličnimi ribiškimi vasicami in slikovitimi zalivi, Nordkapp in polnočno sonce, ki vam vzame dih … Skandinavija je pravi raj za ljubitelje narave. To je zares posebna izkušnja, ki je ne gre zamuditi …

Vstopite na območje polarnega kroga, kjer poleti sonce nikoli ne zaide, pozimi pa dnevu vlada noč …

Prepustite se živahnemu utripu skandinavskih prestolnic (Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Helsinki), ki je vsaka biser zase. Bogata arhitektura, številni muzeji in galerije pa vse kulturne navdušence ne bo pustila hladne. Vaše brbončice naj zapeljejo okusne dobrote skandinavske kuhinje. In če ste bili rojeni okoli poldneva v nedeljo ali pa ste deveti otrok po vrsti, potem boste mogoče uspeli celo srečati Trole, vilinske prebivalce Skandinavije.

Wiki Skandinavija

Ponudba

  • All
  • Individualna potovanja
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.