Sejšeli

Sejšeli obsegajo 115 granitnih in koralnih otokov, otočkov in čeri, ki ležijo v Indijskem oceanu in jih prekriva tropsko rastlinje, obkroža turkizno morje in bele peščene plaže.
Med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami sta osrednji otok Mahé z glavnim mestom Victoria, ki je hkrati edino mesto v državi in na vzhodni obali otoka Mahe. V mestu si lahko ogledate urni stolp, nekdanjo guvernerjevo palačo, ki je sedaj predsedniška rezidenca, Naravoslovni muzej, Državni zgodovinski muzej in botanični vrt.

Preberi več o Sejšelih

Zanimiv je tudi otok Praslin, ki je drugi največji otok Sejšelov, na katerem za posebno znamenitost velja narodni park Valle de Mai, ki je znan predvsem potem, da na njem raste unikatni morski kokos oziroma dvojni kokos, ter da je otok pod zaščitno Unesca. Posebnost kokosa ‘coco de mer’ je, da zori kar 30 let in da ima obline ženskega telesa. Na tako imenovanem otoku palm boste našli tudi dve izmed najlepših sejšelskih plaž, Anse Lazi in Cote d Ore ter slavno črno papigo. Zelo obiskan je tudi otok La Digue, prav nič pa ne zaostajajo otoki Silhouette, Frigate in North Island.

Wiki Sejšeli

Ponudba

  • All
  • Individualna potovanja
  • Izpostavljeno
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.