Etiopija

Etiopija-dežela bogate in skoraj nedotaknjene tradicije. Etiopija skriva košček najbolj divje plemenske Afrike, fantastično naravo. Je seveda tudi dežela kave. Etiopija je dežela odmaknjenih in divjih krajev, plemen, dežela kave. Opisujejo jo številna imena: “Streha Afrike“, “Križišče ljudstev”, “Najstarejša afriška država” …. Leži na vzhodu Afrike in je ena redkih ohranila svoj prvotni videz. Barviti Etiopiji je s svojo bogato tradicijo uspelo sožitja ene najstarejših krščanskih kultur z islamom v skoraj nedotaknjeni obliki, skriva pa tudi enega najlepših predelov plemenske črne Afrike …

Preberi več o Etiopiji

… kjer je moč videti številna barvita afriška plemena. Etiopija je edinstvena država v Afriki, ki ji je uspelo ohraniti bogato kulturno in zgodovinsko zapuščino. Mesta Gondar in Lalibela nas vrneta nazaj v srednji vek, plovba po izviru Modrega Nila pa je še posebno doživetje. Na severu ne moremo mimo “božjega igrišča”, kot domačini radi poimenujejo svoj najlepši nacionalni park.

Skrajni južni del Etiopije pa je čisto drug svet – svet brez elektrike, tekoče vode, svet brez znakov civilizacije. Ob reki Omo na majhnem koščku ozemlja živi neverjetno število različnih barvitih plemen. Ogromni diski v spodnji ustnici, brazgotine, barvita telesna dekoracija, vojne barve, slovesnosti, plesi … res neverjetno, kot da bi se vrnili daleč nazaj v preteklost!

Wiki Etopija

Ponudba

  • All
  • Izpostavljeno
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.