Ekvador

Ekvador – nekoč prestolnica Inkovskega kraljestva, danes znan predvsem po znamenitih Galapaških otokih, ki so eni izmed najbolj presenetljivih naravnih območij na svetu. Njegova prestolnica Quito je druga najvišja prestolnica na svetu in je vpisan v seznam kulturne in naravne dediščine pri Unescu. Ekvador skriva na svojem ozemlju veliko pestrost samih neverjetnih čudes. Mnoga med njimi so delo narave, ki jih dopolnjuje zanimiv preplet tradicije, kulturne dediščine in sodobnosti. To ustvarja pravi mali mikrokozmos neverjetnih občutij, okusov, doživetij.

Preberi več o Ekvadorju

Ekvador se ponaša z osupljivimi višinami Andov, pravim tropskim deževnim gozdom Amazonke, slikovitimi kolonialnimi mesti, samosvojo tradicijo majhnih vasic in večnim posebnežem, nenadkriljivim Galapagosom.

Ekvador je dežela, polna raznolikosti in zadovolji mnogo želja. Ponuja še mnogo več, kot svojo svetovno znano naravo, ki pripravlja izjemno sceno vsakemu potovanju v Ekvador. Začne se pri lepih kolonialnih mestih, v prestolnici Quito in pravljični Cuenci, nadaljuje pri tradicionalnih vasicah, kjer šamani še vedno zdravijo z zdravili, nabranimi v džungli po nasvetu svojih prednikov.

Wiki Ekvador
Wiki Galapaški otoki

Ponudba

  • All
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.