Avstralija

Ob besedi Avstralija večina najprej pomisli na operno hišo v Sydneju, koale in kenguruje, prostrano puščavo, neskončno dolge plaže, polne surferjev in zabave željnih ljudi in mogoče še kaj. A Avstralija je mnogo več! Starodavna pokrajina velikih razsežnosti daje občutek, da se je čas ustavil ter tam našel svoj mir in lepoto. Na severu se predstavlja The red centre, ali “rdeče srce” Avstralije, kjer se nahaja Ayers Rock, znan tudi kot Uluru v jeziku Aboridžinov …

Preberi več o Avstraliji

ki je največji skalni osamelec na svetu in sveti kraj za domačine. Na poti do slavnega Uluruja, v srcu rdečega centra, naletimo na Alice Springs, priljubljeno mesto z bogato zgodovino. V severnem predelu Avstralije si je vredno ogledati tudi Darwin, ki slovi po krokodiljih farmah in edinstvenih Kiwi otokih.

Na jugu ne smete izpustiti obiska prestolnice avstralskega juga Adelaide s svojimi hribi, ki so kot nalašč za pohod v idiličnem podeželskem okolju in divjini. Poleg tega priporočamo ogled tretjega največjega otoka Avstralije, Kangaroo Island, imenovanega tudi Avstralski Galapagos, kjer so svoj dom našli morski levi, pelikani in pingvini.

Seveda so tu še vsa večja mesta, ki si jih je vredno ogledati, s Sydneyem in znamenito operno hišo na čelu. Obvezen je tudi postanek v Perthu, mestu mediteranske klime s čudovito obrečno pokrajino. In ne nazadnje Canberra, glavno mesto Avstralije, ki je eno največjih mest, locirano v notranjosti te velike celine.

Avstralija vas bo navdušila s svojimi številnimi naravnimi parki. Eden slovitejših je Marine nacionalni park, ki slovi po dvanajstih apostolih. Sledi mu Nambung nacionalni park z znamenitimi Pinnacles, 30.000 let starimi apnenčastimi tvorbami.

Wiki Avstralija

Ponudba

  • All
  • Individualna potovanja
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.