Anglija

Anglija je največja in najgosteje naseljena od štirih dežel, ki sestavljajo Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Obsega južni del Velike Britanije, na severu meji s Škotsko, na vzhodu pa z Walesom in Irsko. Zavzema več kot polovico (53 %) vse površine Združenega kraljestva, vendar pa v njej živi kar 83 % (49 milijonov) vsega prebivalstva. Ime Anglija (angleško England) izhaja iz “Engla-land”, kar pomeni “dežela Anglov”, ki so se na otoku naselili v 5. stoletju. Ime se pogosto neustrezno (in včasih tudi žaljivo) uporablja kot sinonim za Združeno kraljestvo.

Anglija je majhna dežela, v njej je iz vsake točke do morja manj kot 120 km, njena pokrajina je zelo raznovrstna. Navdušuje z bogato zgodovino in zanimivo naravo – z romantičnim podeželjem …

Preberi več o Angliji

… visokimi pečinami ob obali angleškega Kanala, prostranstvom goličavij narodnih parkov in robato cornwalško obalo Atlantika. Je dežela starodavnih megalitskih spomenikov, mističnih krajev legendarnega srednjeveškega kralja Arthurja in očarljivih mest in pristanišč viktorijanske arhitekture.

Wiki Anglija

Ponudba

  • All
  • Skupinska potovanja
PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.