KOZJANSKO, KRAS IN ISTRA

Zeleni griči Kozjanskega, beli kamen Krasa, modro morje Istre

Aktivno raziskovanje Kozjanskega in Krasa, obisk Ljubljane in njenih znamenitosti, uživanje v vrhunski kulinariki  

Kozjansko, Kras in Istra traja: 8 dni / 7 noči

 

1.dan prihod: Po nastanitvi sledi 3-urni wellness, nato pa večerja v eni od priznanih restavracij (če bo prihod že zjutraj, potem še dodatno pohod na Grad Podsreda in kosilo v eni lokalnih restavracij).

2.dan raziskovanje Kozjanskega s kolesom: Kozjansko, Kras in Istra se prične s kolesarjenjem po kozjanskih gričih v barviti in spokojni naravi. Ustavimo se na enem od kmečkih turizmov in uživamo v lokalni dobrotah. Po kosilu nadaljujemo s kolesarjenjem skozi zeleno pokrajino, se vrnemo v hotel, pozno popoldne obiščemo Olimje, tamkajšnji samostan in čokoladnico. V eni od priznanih tamkajšnjih restavracij nas čaka večerno kulinarično doživetje, povratek v hotel, nočitev.

3.dan obisk Pilštanja, pohod na Resevno: obiščemo Pilštanj, najstarejše naselje na Kozjanskem in poskusimo lokalne dobrote iz drnul, nato pa se odpravimo na pohod na Resevno, vrh nad Šentjurjem. Uživamo v neokrnjeni naravi in razgledu s stolpa na vrhu Resevne. Po povratku v dolino nas čaka kosilo v eni od lokalnih restavracij, v hotel se vrnemo v poznih popoldanskih urah.

4.dan ogled Ljubljane, obisk Krasa: Po zajtrku se odpravimo proti Ljubljani, ki si jo ogledamo v družbi lokalnega vodnika, privoščimo si okusno kosilo, sledi prosto za nakupe, potem pa odhod na Kras, edinstveno slovensko pokrajino, kjer se nastanimo, večerjamo in prenočimo.

5.dan kolesarjenje in kulinarika: Kozjansko, Kras in Istra se nadaljuje na kolesu skozi kraško pokrajino. Občudujemo lepote narave, uživamo v dobrotah Krasa in gostoljubju domačinov.

6.dan raziskovanje Krasa: celodnevni izlet s pohodom, med katerim spoznavamo kraške pojave in obiščemo eno tukajšnjih jam

7.dan obisk slovenske Istre: čas je za raziskovanje slovenske Istre, dežele med Krasom in morjem, vmes se okrepčamo s kosilom, ki okusno diši po lokalnem, ustavimo se na obali, uživamo v vonju, barvi in zvoku morja. Vrnemo se v nastanitev, kjer imamo večerjo in nočitev.

8.dan odhod: zajtrku, odhod domov.

 

Cena: na vprašanje

PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.