IZ KOZJANSKEGA V ISTRO

Aktivna doživetja v čudoviti naravi Kozjanskega in Istre z bogato kulinariko

Spokojno Kozjansko, skrivnostni Kras, čarobna Istra

Iz Kozjanskega v Istro traja: 8 dni / 7 noči

 

1.dan prihod: Po nastanitvi si ogledamo Podsredo in se odpravimo na krajši pohod na njen veličasten grad, večerjamo pa v eni priznanih lokalnih restavracij, nakar se vrnemo v hotel.

2.dan kolesarjenje po Kozjanskem: Iz Kozjanskega v Istro nadaljujemo s kolesarjenjem po kozjanskih gričih, uživamo v čudoviti naravi in se okrepčamo z malico na kmečkem turizmu. Nadaljujemo s kolesarjenjem, se vrnemo v hotel, nato pa obiščemo Olimje in njegove znamenitosti ter si privoščimo kulinarično doživetje v eni tamkajšnjih restavracij.

3.dan pohod,  wellness: Po zajtrku si ogledamo Pilštanj, kjer poskusimo lokalne dobrote iz drnul in imamo degustacijo dobrot iz drnul, nato sledi pohod skozi barvito naravo na stolp ljubezni na Žusmu. Z okusnim kosilom se okrepčamo na kmečkem turizmu, se sprostimo v wellness-centru in se vrnemo v hotel

 

4.dan obisk Krasa, naprej do Istre : Po zajtrku se odpravimo proti Istri, vmes se ustavimo na edinstvenem Krasu, obiščemo nekaj njegovih znamenitosti, vmes si privoščimo »lokalno« kosilo. Nadaljujemo do hrvaške Istre, čarobne dežele ob morju, kjer se nastanimo, večerjamo in prenočimo.

5.dan kolesarjenje po Istri: Čas za kolesarjenje po čudoviti Istri, ki jo okusimo z vsemi svojimi čuti. Med kolesarjenjem se ustavimo na degustaciji lokalnih dobrot, potem pa nadaljujemo spoznavanje istrske pokrajine. Polni vtisov se pozno popoldan vrnemo v hotel, krajšemu počitku sledi večerja…

6.dan Poreč in okolica: Poreč, tisočletno mesto na istrski obali si ogledamo v družbi lokalnega vodnika, prosto do večerje za lastne aktivnosti, okusna večerja in pozen povratek v hotel.

7.dan kolesarjenje po Istri: Iz Kozjanskega v Istro se zaključi s kolesarjenjem po Istri, občudujemo oljčne nasade, vinograde in si ogledamo še nekatere kulturno-zgodovinske točke tega čudovitega polotoka. Vrnemo se v hotel, se odpočijemo, nato pa si privoščimo večerjo z lokalnim pridihom v eni od domačih restavracij.

8.danodhod ali podaljšek v počitnice

 

Cena: na vprašanje

PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.