DOŽIVETO KOZJANSKO

Aktivna doživetja barvite narave s kulinaričnim razvajanjem

Spoznavanje kozjanske pokrajine skozi kolesarjenje in pohodništvo

Doživeto Kozjansko traja: 8 dni / 7 noči

 

1.dan– prihod: Po nastanitvi nas čaka kulinarično doživetje v eni od priznanih restavracij na Kozjanskem, povratek v hotel in nočitev.

2.dan kolesarjenje po Kozjanskem: dan začnemo s kolesarjenjem po kozjanskih gričih in dolinah ter uživamo v čudoviti naravi, ki nas obkroža. Ker Doživeto Kozjansko ni doživeto brez obiska kmečkega turizma, se ustavimo na enem izmed njih in uživamo v domačih dobrotah. Po kosilu nadaljujemo z našo kolesarsko turo in se proti večeru vrnemo v hotel, nočitev,

3.dan – raziskovanje Kozjanskega, krajši pohod na grad Podsreda, wellness: Zajtrku sledi spoznavanje kulture in zgodovine Kozjanskega s krajšim pohodom na Grad Podsreda, obiskom Olimja in ogledom lokalnih znamenitosti. Odličnih restavracij v teh krajih ne manjka, zato si privoščimo kosilo v eni od njih. Pozno popoldan sledi vstop v wellness, kjer se sprostita duša in telo, nato povratek v hotel in nočitev.

4.dan – ogled knežjega mesta Celja, Rogaške Slatine in Rogatca: odpravimo se na ogled mesta ob Savinji s krajšim pohodom na mogočni Stari grad, nato pa spoznavanje tukajšnjih znamenitosti nadaljujemo z ogledom Rogaške Slatine in Rogatca. Da bo Doživeto Kozjansko res doživeto, bodo svoja mesta predstavili lokalni vodniki, med ogledi pa se bomo tudi ustavili in se okrepčali z okusnim kosilom. Povratek v hotel v poznih popoldanskih / zgodnjih večernih urah, nočitev.

5.dan – kolesarjenje po Kozjanskem: kolesarimo ob Slivniškem jezeru in širši okolici, premagujemo zelene griče in doline, v času kosila se ustavimo v eni lokalnih restavracij ob poti. Sledi povratek v hotel, razvajanje v wellness-u, večerja in nočitev.

6.dan  pohod na Resevno: Po zajtrku odidemo proti Šentjurju, Sv. Jurij ob Južni železnici so ga imenovali nekoč in se povzpnemo na vrh Resevne, kjer uživamo v neokrnjeni naravi in razgledu s tamkajšnjega stolpa. Po povratku v Šentjur se odpeljemo na kosilo z degustacijo vin na enega od kmečkih turizmov Kozjanskega. Pozno popoldan se vrnemo v hotel, prosto do večerje, nato večerja in nočitev.

7.dan ogled Rogatca in Rogaške Slatine: Zajtrku sledi voden ogled Rogaške Slatine, zdravilišča z več stoletno tradicijo in bližnjega Rogatca z muzejem na prostem in dvorcem Strmol. Po ogledu se vrnemo v hotel, sledi prosto popoldne, večerja in nočitev.

8. dan odhod: Zajtrk, odhod domov

 

Cena:  na vprašanje

PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.