AKTIVNO KOZJANSKO

Doživite neokrnjeno naravo Jugo-vzhodne Slovenije: Kozjansko

Kolesarjenje in pohodništvo se prepletata s kulinariko in lokalnimi zanimivostmi

 

Aktivno Kozjansko traja: 8 dni / 7 noči

 

1.dan prihod: Nastanitev v enem od termalnih središč, večerja, nočitev.

2.dan kolesarjenje po Kozjanskem: Aktivno Kozjansko pričnemo s kolesarsko turo, spoznavamo lepote kozjanske regije in se ustavimo na kulinaričnem doživetju v eni od priznanih lokalnih restavracij. Po kosilu sledi povratek v hotel, razvajanje v wellness-u, večerja, in nočitev.

3.dan ogled knežjega mesta Celja in pohod na Celjsko kočo: Po zajtrku obiščemo mesto ob Savinji in si v družbi lokalnega vodnika ogledamo mestne znamenitosti. Sledi pohod na Celjsko kočo, eno od glavnih tukajšnjih pohodniških točk, kjer se okrepčamo z okusnim kosilom iz njihove sezonske ponudbe. Vrnemo se v Celje, obiščemo mogočni Stari grad nad mestom, v hotel prispemo v poznih popoldanskih urah. Prosto za počitek, nato večerja in nočitev.

 

4.dan raziskovanje Kozjanskega, mini pohod na grad Podsreda: Po zajtrku si ogledamo čudovito pokrajino in znamenitosti Kozjanskega, ustavimo se na degustaciji lokalnih dobrot. Ker smo aktivno Kozjansko, gibanje tudi tokrat ne sme manjkati, zato sledi krajši pohod do gradu Podsreda in ogled tamkajšnjih zanimivosti. Polni vtisov se odpravimo na kosilo v eno odličnih restavracij, nato se vrnemo v hotel, kjer imamo prosto do večerje, večerja in nočitev.

5.dan kolesarjenje po Kozjanskem: kolesarimo ob Slivniškem jezeru in širši okolici, premagujemo zelene griče in doline, v času kosila se ustavimo v eni lokalnih restavracij ob poti. Sledi povratek v hotel, razvajanje v wellness-u, večerja in nočitev.

6.dan pohod na Resevno: Po zajtrku odidemo proti Šentjurju, Sv. Jurij ob Južni železnici so ga imenovali nekoč in se povzpnemo na vrh Resevne, kjer uživamo v neokrnjeni naravi in razgledu s tamkajšnjega stolpa. Po povratku v Šentjur se odpeljemo na kosilo z degustacijo vin na enega od kmečkih turizmov Kozjanskega. Pozno popoldan se vrnemo v hotel, prosto do večerje, nato večerja in nočitev.

7.dan ogled Rogatca in Rogaške Slatine: Zajtrku sledi voden ogled Rogaške Slatine, zdravilišča z več stoletno tradicijo in bližnjega Rogatca z muzejem na prostem in dvorcem Strmol. Po ogledu se vrnemo v hotel, sledi prosto popoldne, večerja in nočitev.

8. dan odhod: Zajtrk, odhod domov

 

Cena:  na vprašanje

PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.