Aktualna ponudba

AKTIVNO KOZJANSKO

AKTIVNO KOZJANSKO

Doživite neokrnjeno naravo jugovzhodne Slovenije: Kozjansko

Kolesarjenje in pohodništvo se prepletata s kulinariko in lokalnimi zanimivostmi

DOŽIVETO KOZJANSKO

DOŽIVETO KOZJANSKO

Aktivna doživetja barvite narave s kulinaričnim razvajanjem

Spoznavanje kozjanske pokrajine skozi kolesarjenje in pohodništvo

SPROŠČENO KOZJANSKO

SPROŠČENO KOZJANSKO

Wellness z lokalnimi atrakcijami in kulinariko

Spoznajte Kozjansko skozi preplet zgodovine, kulture in lokalne kulinarike

AVANTURA KOZJANSKO

AVANTURA KOZJANSKO

Gibanje, narava, sprostitev, kulinarika

Doživetje neokrnjene narave, sprostitev za telo in dušo

DIVJE KOZJANSKO

DIVJE KOZJANSKO

Kolesarjenje in treking v objemu čudovite narave

Gibanje, razvajanje in vrhunska kulinarika poskrbijo za odklop

KOZJANSKO, KRAS IN ISTRA

KOZJANSKO, KRAS IN ISTRA

Zeleni griči Kozjanskega, beli kamen Krasa, modro morje Istre

Aktivno raziskovanje Kozjanskega in Krasa, obiski Ljubljan in njenih znamenitosti, uživanje v vrhunski kulinariki  

IZ KOZJANSKEGA V ISTRO

IZ KOZJANSKEGA V ISTRO

Aktivna doživetja v čudoviti naravi Kozjanskega in Istre z bogato kulinariko

Spokojno Kozjansko, skrivnostni Kras, čarobna Istra

Uživaški aktivni vikend na Kozjanskem

Uživaški aktivni vikend na Kozjanskem

Katera slovenska pokrajina je bila do potresa v sedemdesetih let prejšnjega stoletja najmanj razvita? Kozjansko, ampak to je naša prednost! …

Aktivno uživaško jadranje po Kornatih

Aktivno uživaško jadranje po Kornatih

Jadranje je že samo po sebi velik aktivni užitek. Mi pa vam pripravimo še večjega, saj bomo v dobri družbi jadrali po Kornatskem otočju (125 otokov) …

Uživaški vikend v Istri

Uživaški vikend v Istri

Kaj ima Toscana, Istra pa ne? Ne najdem pravega odgovora. Mogoče ji manjka le svetovna prepoznavnost, ampak to je naša prednost! Bivali bomo …

V preteklosti je bila to regija, poznana predvsem po svoji nerazvitosti, še posebej, ko jo je v sedemdesetih letih doletel hud potres. Takrat sem bil star 10 let in se dobro spominjam vseh težav, ki smo jih imeli prebivalci Kozjanskega zaradi potresa (in takoj za tem še poplav), ki je zelo prizadel pokrajino,  a jo hkrati postavil na zemljevid prepoznavnosti v Sloveniji in tudi širše. Kozjansko se razprostira med štirimi rekami (Sotla, Voglajna, Sava, Savinja) in je zelo gričevnato, kot ustvarjeno za pohodništvo in kolesarjenje.

Nerazvitost ima pozitivno posledico, saj ima pokrajina veličastno naravno dediščino, skriva pa tudi mnoge znamenitosti zgodovinske in kulturne dediščine, predvsem iz obdobja fevdalizma, ko sta bila obrt in trgovina pri nas na vrhuncu.

Naj začnem s čisto osebnim pogledom na ta naravno-kulturni zgodovinski biser, imenovan Istra. Pred leti sem imel priložnost, da sem obiskal Toscano, tako opevano turistično destinacijo svetovnih dimenzij. Tudi sam sem bil navdušen nad njo.

Ampak po ponovnem prihodu v svoj drugi dom Istro sem se začel spraševati, kaj ima Toscana, Istra pač ne! Presenečen nisem našel skoraj nobenega odgovora. Pokrajini sta si po svoji klimi, naravni in kulturni dediščini zelo podobni, v obeh vzgajajo odlično trto in pridelujejo vrhunska vina, za zahtevnejše jedce pa ponujajo odlične lokalne dobrote iz morja, kakor tudi lokalno celinsko prehrano za gurmane.

Edino, česar Istra nima, Toscana pa v izobilju, je prepoznavnost v svetovnem merilu in s tem uspešnost turizma, merjeno skozi oči ekonomije. To pa je za Istro tudi prednost, saj tukaj najdemo na celini in obali prekrasne skrite kotičke, ki se sramežljivo nastavljajo pogledom zahtevnejših uživačev. In tu nastopimo mi s svojo ponudbo, prilagojeno zahtevnejšim dopustnikom, ki pričakujejo na svojih raziskovalnih pohodih obilo dogodivščin, umirjene zabave in dolge trenutke užitka.

PRIJAVITE SE NA E-NOVICEBodite obveščeni o aktualni ponudbi in naših akcijah.